HET MOEDERDAGONTBIJT

-

----

-

Op Moederdag (12 mei 2024) bereiden wij een verrassend "MOEDERDAGONTBIJT". We bezorgen de ontbijten zonder extra kosten aan huis, tussen 7.45 uur en 10 uur.

-

Elk van onze drie ontbijtformules bestaat uit zelf gebakken broodjes en koffiekoeken, chocolademelk, vers geperst fruitsap, yoghurt, pannenkoekjes met fruit en siroop, honing, chocoladepasta, fruitconfituur, boter, ham, jonge kaas, poederkoffie, bosbessen- en kruidenthee, een hard gekookt eitje, salami en een potje vers gesneden fruit.

-

Naast dit basisontbijt kiest u ofwel voor de «French Kiss», de «Healthy» of de «Lets Toast». De «Lets Toast» bestaat uit verse avocado, gerookte zalm en granaatappel op een vers toastje. Bij de «Healthy» bezorgen we de smoothiebowl met huisbereide granola en veel fruit. Ofwel kiest u voor de «French Kiss», waarbij het basisontbijt gebracht wordt met een uitgelezen assortiment kazen.

-

Natuurlijk wordt uw ontbijt vergezeld van een bloempje en een chocolaatje voor moeder.

-

Onze bezorgers brengen de ontbijten zonder enige meerkost naar u in Ichtegem, Eernegem, Bekegem, Aartrijke, Wijnendale, Kortemark, Edewalle, Handzame, Werken, Koekelare, Bovekerke, Zande, De Mokker, Oudenburg, Westkerke, Roksem, Ettelgem, Bredene, Oostende, Middelkerke, Westende, Lombardsijde, Leffinge, Slijpe, Wilskerke, Sint-Pieters-Kapelle, Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote. Afhalen bij ons in Ichtegem kan ook.

-

Moederdagontbijt: 30 euro/persoon

 

Geen geduld om te wachten op de lekkerste Moederdag ooit? «Zeer Lekker» bereidt elk weekend ontbijten (vanaf 2 personen) en brengt die aan huis in de regio. Meer info? 0470-60.55.99

ZEER LEKKER        de feestgerechten

•THUIS BIJ ONS--•WELKOM OP DE KEIBERG--•MAALTIJDEN AAN HUIS--•DE FEESTGERECHTEN--•HET BUITENRESTAURANT

«Zeer Lekker» bereidt heel wat gerechten, ook erg feestelijk. Wij verzorgen maaltijden voor bedrijfsfeesten, communies, familiefeesten, speciale gelegenheden, noem maar op. Wij koken niet ter plaatse, maar zorgen ervoor dat u niks meer hoeft bij te halen, op de dranken na. Zelfs daar kunnen we u aan helpen uit onze uitgelezen selectie, wijnen, bieren, cava en champagne. Onze koude schotels komen toe en kunnen meteen uitgepakt worden. De warme schotels kunnen eventjes worden opgewarmd, maar zijn kant en klaar. Even een greep uit onze 'toppers'.

DE ZEEVRUCHTENSCHOTEL

Dé feestmaaltijd van «Zeer Lekker» is ongetwijfeld de "ZEEVRUCHTENSCHOTEL". We zijn her en der "fruits de mer" gaan proeven en kwamen tot de vaststelling dat de schotels veelal een samenraapsel waren van wat de 'bereiders' ergens in een vishandel of supermarkt kant en klaar waren gaan kopen en op uw bord kwakten. Wij halen onze ingrediënten rauw. We garen de schelp- en schaaldieren in de zelf bereide bouillons, waarin vooral kruiden uit onze tuin zitten. We houden ook van dat hartige, van - naast messenheften, wulken, mosselen, venusschelpen, alikruikjes, oesters en kamschelpen - gebakken kabeljauw, gestoomde zalm, met vers gepelde Noordzeegarnaal gevulde tomaat, artisanaal gerookte zalm, oesters en een halve krab en kreeft. Daarbij bezorgen we zelf gebakken broodjes. 

_________________________________________________________________________________Vanaf 2 personen: 60 euro per persoon. 

VIS-, VLEES-, BREUGEL- en KAASSCHOTELS

Gegarandeerd feest is het met de "VISSCHOTEL" en met de "VLEESSCHOTEL" van «Zeer Lekker». Allebei worden ze geleverd met een bijhorende groentenschotel, broodjes, koude aardappeltjes en sausjes. Op de visschotel liggen er - onder meer - gamba's, langoustines, gebakken zalmmoten, gestoomde kabeljauw, gerookte zalm en kamschelpen. Met een vleesschotel kan je - onder andere - smullen van het Ichtegems Keitje (het gehaktbroodje van het huis), van gegaard varkenshaasje, boutjes van West-Vlaamse hoevekip, rosbief en Américain préparé. De "BREUGELSCHOTEL", dat is West-Vlaanderen op je bord, met pensen, hoofdvlees, witte boudin, bloedworst, droge worsten, grillworst, Ichtegem Keitje (het gehaktbroodje van het huis), patés, rilette, noem maar op. Onze "KAASSCHOTELS" zijn geen exclusief Frans-Nederlands onderonsje, maar zo veel als mogelijk West-Vlaams, met kazen uit de streek. Zowel de Breugelschotel als de kaasschotel wordt opgefleurd met vers fruit.

___________________________________________________Vanaf 2 personen: 33 euro per persoon. 

-

TAPAS ALS APERITIEF OF ALS FEESTMAAL VOOR DE HELE MIDDAG OF AVOND

Bezoek uitgenodigd of gewoon genieten met zijn twee? Dat kan zonder schroom met de tapas van «Zeer Lekker»! De hoogvlieger is de avondvullende "FEESTTAPAS". Dat is lekker lang genieten van een middag- of avondmaal in hapjesvorm. Je gaat voldaan van de tafel met deze schotel vol prikkers met meloen en geroosterde scampi, honingtomaatjes gevuld met garnaal, sneetjes kortgebakken eendenborst, plukjes gerookte zalm met guacamole, fruit, groene olijven met blokjes fetakaas, wraps met gegrilde ham en kruidenkaas, stokjes met kerstomaat en mozarella, toastjes met wildpastei en uienconfijt, gebakken gamba met knoflook, met eigen dooier gevulde eitjes, krokantjes met huisbereide vissalade, broodjes met Americain préparé, met roomkaas gevulde zoete paprika, glaasje mousse van gevogelte, salamiroosjes en geitenkaasje, langoustinestaartjes, ingelegde hondshaaitjes, jonge en belegen kaas en een waaier aan dipgroenten, -sausjes en vers fruit. 

Op de schotel met "APERITIEFTAPAS" liggen er niet alleen gildas met gedroogde ham, tomaat, peper, ansjovis en olijf, maar ook sneetjes kortgebakken eendenborst, plukjes gerookte zalm met guacamole, blokjes jonge en belegen kaas, gevulde Parijse champignons, gebakken gambastaartjes met knoflook, gehaktballetjes in bessensaus, een assortiment dipgroenten en -sausjes, een gemarineerd kippenboutje, wraps met Breydelham en kruidenkaas, toastjes met pastei, krokantjes met huisbereide vissalade, en vers fruit. 

______________________________________________________________________Aperitieftapas vanaf 2 personen: 25 euro per persoon. _________________________________________________________________________Feesttapas vanaf 2 personen: 40 euro per persoon. 

PAELLA

De "PAELLA" die «Zeer Lekker» serveert is typisch Spaans, maar gevuld met de vangst uit onze Noordzee. Je kan onmogelijk paella bereiden zonder Spaanse rijst. Maar daarin horen - volgens ons - moten kabeljauw en zalm, gamba's, langoustines, venusschelpen, mosselen en ... het boutje van een echte West-Vlaamse hoevekip.   

____________________________________________________________-Vanaf 2 personen: 33 euro per persoon.

-

PICKNICK & TAKE AWAY

«Zeer Lekker» werkt dagvers. Vandaar dat we soms wel eens een aanbod krijgen, die we echt niet kunnen afslaan. We bereiden dan eens konijn, dan weer rivierpaling, forel, lamskroontje, noem maar op. Die speciale "TAKE AWAY" gerechten plaatsen we op de Facebookpagina van Zeer Lekker.

Ja, je las het goed: "PICKNICK". In het weiland van ons buitenrestaurant kun je straks, vanaf half me - nadat de ijsheiligen gepasseerd zijn - picknicken. Achter de afsluiting langs je picknicktafel kan je onze pony's, schaapjes en geitjes wel aaien, maar de dieren kunnen je picknick niet heimelijk verorberen. Je kan niet alleen van onze tamme dieren genieten, maar ook van de wilde konijntjes die door de weide dartelen, van de buizerd, die overvliegt,... Reserveren zal noodzakelijk zijn, want we plaatsen maar 2 picknicktafels, telkens voor 2 tot 8 mensen. Wij bereiden de exclusieve picknickmand en een extraatje - zoals een fles cava of een boeket bloemen - om iemand te verrassen kan natuurlijk ook.

- 


Zeer Lekker - Keibergstraat 9 - 8480 Ichtegem - 0470-60.55.99 - info@zeerlekker.be - facebook

-