----

Dit is Veerle in Cadzand op zoek naar ideeën om nog meer ingrediënten uit de zee te gebruiken in de maaltijden. Samen met Yvan bereidt ze nagenoeg alles in zelf en kleinschalig in huis, zoals hun ouders en onze grootouders dat voordeden.

-

Ze zoeken kieskeurig de ingrediënten dagvers op de markt, de groenten- of de visveiling. De kruiden, die ze meest gebruiken, kweken ze in de kruidentuin, hier of in Leffinge. De eetbare bloemen eveneens. Zelfs het hout voor het houtvuur kiezen ze secuur uit. Het graan, waarmee ze de broodjes bakken, wordt gemalen in een Zeeuwse windmolen. De garnalen worden in Oostende of in Nieuwpoort aan wal gebracht en dezelfde dag door hen thuis gepeld. Vlees, vis, groenten en fruit zoeken ze bij kwekers, vissers, boeren en tuinbouwers zo dicht mogelijk bij huis.

-

Er zijn natuurlijk producten die ze amper of niet in onze provincie aantreffen. De topwijnen worden geselecteerd op een aantal uitverkoren wijnkastelen, zeezout wordt in open lucht geschept in de Franse Landes, de olijfolie komt uit Spanje en de saffraan wordt geteeld in het woelige Midden-Oosten.

-

Pas als ze alle ingrediënten zo vers als mogelijk in huis hebben bereiden zij je maaltijd!

-

Dat doen ze in de Keibergstraat in Ichtegem, waar ze in de ruime keuken met alle comfort de gerechten bereiden die Zeer Lekker aan huis levert en waar ook de gasten ontvangen worden in het «buitenrestaurant».

-

- 

-

ZEER LEKKER   welkom op de Keiberg

•THUIS BIJ ONS--•WELKOM OP DE KEIBERG--•MAALTIJDEN AAN HUIS--•DE FEESTGERECHTEN--•HET BUITENRESTAURANT

De zon ontwaakt ginder achter de Lookhuisstraat, waar al vroeg in de ochtend wielertoeristen en mountainbikers de 25 hoogtemeters over 1,4 kilometer kasseien verorberen. De zon schijnt over de kabbelende Vossebeek, waar een reiger landt, de karekiet zijn eigen naam «karre karre kiet kiet» kweelt en een waterhoentje de kroost het sabbelen aanleert. Hierachter is dit nog een echte beek, die verderop stroomafwaarts in de weg ingebed zit.

De grotendeels beschermde Lookhuisstraat – genoemd naar de familie die er de verdwenen hoeven ’t Groot Loockhuys en ’t Cleen Loockhuys bewoonde - leidde van herberg Den Reygher naar herberg Den Engel, vandaag nog steeds twee gehuchten in Ichtegem.

Op de Keiberg, een heuvel waar ongetwijfeld heel wat stenen in de aarde zaten, ontmoeten de Lookhuisstraat en de Keibergstraat elkaar. De Keibergstraat is een stuk steiler. Even voorbij het sportcomplex wordt het echt zuchten, hoewel er geen kasseien liggen. Het stijgingspercentage is er even liefst zeven procent.

Zelfs de struikrovers van de Bende van Bakelandt moeten hier gezweet hebben, toen ze deze weg - die al sinds de 14de eeuw de Halve Bareel in Eernegem met het Bos van Wijnendale verbond - als vluchtroute naar het bos gebruikten. Dat bos, dat voor het overgrote deel in Ichtegem ligt, is het restant van het grote Vrijbos van ooit, met boskanters, rovers, galopperende gendarmes en veel wild, dat zelfs in Ichtegem op het bord belandde.

Vandaag is de Keibergstraat dan ook een trekpleister voor wandelaars, fietsers, wielrenners, mountainbikers, veel sporters ook die naar het sportcentrum trekken en ... levensgenieters die gewoon genieten van onze gerechten. 


Zeer Lekker - Keibergstraat 9 - 8480 Ichtegem
0470-60.55.99 - info@zeerlekker.be - facebook
BE57 7370 5768 5135

-