----

De kruiden op de gerechten van «Zeer Lekker» worden in de eigen serres biologisch gekweekt. Ze krijgen zelfs het regenwater dat we zelf opvangen. Wij kweken enkel kruiden die we zelf gebruiken in onze keuken, maar waarvan ook de bloemen eetbaar zijn. Alle bloemen die we serveren, die kunnen gesmaakt worden.----
In onze tuin, ons buitenrestaurant, wordt – tot grote ergernis van onze tuinman Denis – niks besproeid. Dat maakt het telen wel intensiever, maar zorgt er voor dat we met zijn allen een stuk gezonder blijven leven.----
We gaan daar ver in. Als er te veel bladluisjes kruipen, dan zorgen we voor meer onze-lieve-heersbeestjes. Zodra de bijen uitvliegen zetten we de deuren open om de planten te laten bestuiven.---
We kweken ook veel vruchten zelf. Even biologisch. De keukenresten, die niet in maaltijden verwerkt werden, die worden gecomposteerd of aan de dieren gevoerd.----

-

 

ZEER LEKKER     het buitenrestaurant

•THUIS BIJ ONS--•WELKOM OP DE KEIBERG--•MAALTIJDEN AAN HUIS--•DE FEESTGERECHTEN--•HET BUITENRESTAURANT

Picknickweide, terras en blokhut

PICKNICK

Ons buitenrestaurant «Zeer Lekker» in Ichtegem is open. Op vrijdag, zaterdag en zondag kan er in onze weide van een picknick genoten worden. De twee picknicktafels, telkens voor twee tot acht personen, werden opgezet tussen de weide met de pony's Roosje en Deligt en die met de dwerggeitjes Annabel, Mia en Louie en de zwartsnuitschaapjes Basiel en Kamiel. Strazks komt Lotte er nog bij. De tamme en kindvriendelijke dieren zullen je ongetwijfeld tot tegen de afsluiting rond de picknickstek verwelkomen. Wij bereiden je overvolle en vers bereide picknickmand, die evident extra kan aangevuld worden met een trappist, een fles cava, één van onze uitgelezen wijnen of een boeketje bloemen.

De «PICKNICK FLANDRIEN» is een overvolle picknickmand met artisanaal gebakken wit en grof stokbrood, huisgebakken fruitcake, smout en grof gezouten hoeveboter, vers gesneden graskaas en gegrilde ham, een hoekje Keiems Bloempje (camembert) en witte brie, Ichtegems Keitje (gehaktbrood), Mozzarellakaas uit Langemark met smaaktomaatjes, een hard gekookt hoeve-eitje, yoghurt vers van de boerderij, pas gesneden seizoenfruit, huisbereide confituur, artisanaal bereide chocopasta, vers bereide ice tea van bosvruchten, infusiewater met fruit en limoen en koffie. Wij werken quasi uitsluitend met streekproducten. De «PICKNICK FLANDRIEN» is te genieten vanaf 2 personen en kost 27 euro per persoon.

We serveren ook de «PICKNICK FLANDRIEN GOURMAND» Bij alles wat hierboven beschreven staat bereiden we daarbij ook een toast met artisanaal gerookte zalm, schijfjes gerijpte meloen met gedroogde hoeveham en heerlijke scampi’s met mango en currydressing.

De «PICKNICK FLANDRIEN GOURMAND» kan eveneens genoten worden met minstens 2 personen en kost 37 euro per persoon.

De PICKNICKS kunnen aangevuld worden met een fles (75 cl.) Le Moment de Plaisir Rosé, witte Passione & Sentimento Bianco, rode Passione & Sentimento Rosso, Cava Anna de Codorniu Blanc de Blancs, Champagne D de Florence of de trappist van de maand en dat is deze maand de 33 cl. Westvleteren 12. Ook een fleurig bloemenboeket is mogelijk!

Wij vragen bij reservatie een voorschot van 50 euro.

Bij rotweer kan de picknick uitgesteld worden naar een latere vrije datum of kan de volledige picknickmand - maar dan de kartonnen versie - mee naar huis worden genomen. We overleggen - wanneer er slecht weer dreigt af te komen - samen daags voordien, op basis van de gegevens van het KMI. Wanneer wij de weersomstandigheden niet verantwoord vinden om bij ons te eten kunnen we deze ook zelf afblazen mits onmiddellijke terugbetaling van het voorschot.

ONTBIJT

.

De «PICKNICK FLANDRIEN» is een overvolle picknickmand met artisanaal gebakken wit en grof stokbrood, huisgebakken fruitcake, smout en grof gezouten hoeveboter, vers gesneden graskaas en Leielanderham, een hoekje Keiems Bloempje (camembert) en witte brie, Ichtegems Keitje (gehaktbrood), Mozzarellakaas uit Langemark met smaaktomaatjes, een hard gekookt hoeve-eitje, yoghurt vers van de boerderij, pas gesneden seizoenfruit, huisbereide confituur, artisanaal bereide chocopasta, vers bereide ice tea van bosvruchten, infusiewater met fruit en limoen en koffie. Wij werken quasi uitsluitend met streekproducten. De «PICKNICK FLANDRIEN» is te genieten vanaf 2 personen en kost 27 euro per persoon.

___________________Stapsgewijs heropent ons buitenrestaurant «Zeer Lekker» in Ichtegem. Op zaterdag, zondag en woensdag kan er in onze weide van een PICKNICK genoten worden. De twee picknicktafels, telkens voor twee tot acht personen, werden opgezet tussen de weide met de pony's Roosje en Deligt en d_________________________

Vanaf 1 juli kunnen elke vrijdag- en zaterdagavond twee tot acht mensen aanzitten aan onze gastentafel in de blokhut. Dan serveren we er "GRILLETJES", bereid op ons Ofyr buitenvuur. In juli en augustus kan dat ook de woendagavond. De Grilletjes beginnen met het warm aperitiefhapje van het huis. Vervolgens serveren we gegrilde gamba's, gebakken eendenborstfilet, papillot van kabeljauw en zalm, varkenshaasje, lamskoteletjes, in rozemarijn gemarineerde gebakken aardappelkwartjes met seizoensgroenten en tot slot gebakken ananas met vanille-ijs. Ook vanuit de blokhut kan er genoten worden van de neerhofdieren in de weide en van de vele kruiden en bloeiende bloemen en struiken in de tuin. Voor de kleinsten is er een speelhuisje met glijbaan en ander plezier.

 

Zodra het effectief zomer is - dus vanaf 20 juni - organiseren we voor onze gastentafel elke vrijdagavond een grill met spiezen op het houtvuur. We openen met een aperitiefhapje van het huis, gevolgd door een duo van gamba's en lamskoteletjes als voorgerecht. Daarna grillen wij voor u steak uit de lage rug van het rund, doorregen door vetaderen, wat het zo mals maakt. Het grillen gebeurt op reuzenspiezen boven het smeulende en vonkende hout. Op het houtvuur bakken we ook het dessert: ananas. Daarom komt een bolletje vanille-ijs.

________________________________GRILLETJES en GRILL: 45 euro per persoon, dranken niet inbegrepen.

Zoals het hoort in een buitenrestaurant hebben we ook "BUITENBEENTJES": op Vaderdag - zondag 9 juni - wordt het lang smullen tijdens de VADERDAGTAPAS. De gasten die op donderdag 20 juni aan de gastentafel aanschuiven voor de ZOMERGRILLETJES, die krijgen als toetje een glas cava aangeboden om het begin van de zomer (om 22.50 uur) te vieren. Op zondag 7 juli bereiden we ZEEVRUCHTENSCHOTELS. Als op donderdag 11 juli Vlaanderen feest, dan is er de VLAAMSE TAPASAVOND. Op zondag 28 juli kun je genieten van ons VIS- EN VLEESBUFFET. 

Noteer alvast ook al donderdag 15 augustus: IL BARBERO, de kapper en zijn souschef samen aan het houtvuur.

_______________TAPAS, GRILLETJES: 45 euro, ZEEVRUCHTEN: 65 euro, VIS- & VLEESBUFFET: 38 euro per persoon, dranken niet inbegrepen.

Telkens het weer dat toelaat kan u ook aanzitten op ons klein zomerterras om van deze gerechten te genieten.  


Zeer Lekker - Keibergstraat 9 - 8480 Ichtegem
0470-60.55.99 - info@zeerlekker.be - facebook
BE57 7370 5768 5135

-