VOORBLAD | BUITENRESTAURANT | MAALTIJDEN AAN HUIS | AFHAALMAALTIJDEN EN -SOEPEN | OVER ONS | CONTACT

-

-

OVER ONS

-

Toen we - voor de pandemie - groenten gingen telen in de boogserre van onze buren, kon niemand zo'n oogst verwachten. Met de vele kilo's tomaten, paprika, broccoli, kolen, bonen, erwtjes, bloemkool, pepertjes, rode biet, wortelen, pastinaak, aardappelen, een veelvoud aan kruiden, noem maar op, wisten we geen raad, tot een vriendin vroeg of we daarmee geen soepje voor haar konden maken...

--

De boogserre heeft de vele stormen van de jongste twee jaar niet overleefd, maar nog steeds kweken wij tal van eigen groenten en al onze kruiden zelf. Niks wordt besproeid, behalve met water en bio-meststof. Dat is vandaag nog steeds onze troef.

-

We koken «eten met een zuiver geweten». We kweken niet alle ingrediënten zelf, maar de herkomst van het andere vlees, de vis, schaal-, schelpdieren en groenten wordt zorgvuldig gecontroleerd. We willen geen kip aanbieden die op 6 weken tijd van 40 gram naar 2,2 kilogram ging en vervolgens door zijn poten zakte op zijn loopoppervlak van enkele vierkante centimeter. De kippen die wij u bieden hebben gewoon geleefd en vrij rondgelopen, het varken leefde in de kloosterhoeve en werd natuurlijk gevoerd door de monniken, de runderen graasden in de weiden. De vis komt uit de Vlaamse of Noord-Franse visveiling, naargelang het dagelijks aanbod.

-

En ... alles wat we u voorschotelen werd door ons bereid: van de borrelhapjes tot de desserts. Terwijl Veerle doorgaans instaat voor het bereiden van de afhaalmaaltijden, neemt Yvan de keuken over, wanneer zij opdient in het restaurant. Allebei proberen ze - in alle bescheidenheid - u een aangename morgen, middag of avond te laten genieten, ofwel in het buitenrestaurant in de Catryssevoetweg 4 in Gistel, bij u thuis of bij vrienden.

-

We proberen zo weinig mogelijk natuur te verspillen en dat niet alleen in onze bereidingen. We gebruiken vaak serviezen van afgevallen palmbladeren, die zonder toevoegingen tot borden en schotels werden omvormd. De overige schotels gaan meteen de vaatwas in en worden evident herbruikt. Wij bieden in het restaurant «gewone» wijnen, maar we benadrukken hoe lekker onze bio-wijnen wel zijn. De flessen worden evident gerecycleerd. De weinige verpakkingen eveneens. De groenteresten die niet op tafel kwamen gaan naar de eigen dieren of worden compost. Leuk vinden we het niet, maar die mol, die hier soms ons gazon tot het Heuvelland maakt, zullen wij niet afmaken. Het dier houdt de wormpjes in toom en bewijst nogmaals dat wij geen sproeimiddelen gebruiken. Wanneer wij een spin ontdekken op uw tentzeil, dan proberen we die levend en wel ergens anders neer te poten. Die spin houdt de muggenpopulatie klein. De koolmees, die in de tuin zonnebloemzaden komt smullen, houdt dan weer de spinnen in bedwang. De bijen zorgen ervoor dat de groenten en het fruit bevrucht raken. Ze komen naar de bloemen achterin en in de haag en ontdekken dan het stuifmeel van de vruchten. Zo hopen wij ons klein eco-systeempje in stand te houden. De struiken die we plantten om de noordwesterwind te stuiten, die leveren ons de bloemen, de kruiden en het fruit dat u kan zien als u even rondwandelt.

ZEER LEKKER
CATRYSSEVOETWEG 4 | 8470 GISTEL

(inrijden langs de Dullaertweg)

0470-605.599 | www.zeerlekker.be | info@zeerlekker.be

-