----

Wij zijn Veerle en Yvan: een kind van de zee en een kind van de polders. Wij bereiden in huis nagenoeg alles zelf en kleinschalig zoals onze ouders en onze grootouders dat voordeden.
-
Wij zoeken kieskeurig al onze ingrediënten dagvers op de markt, de veiling of de visveiling. De kruiden, die we meest gebruiken, kweken we zelf in onze kruidentuin. Zelfs het hout voor het houtvuur kiezen we secuur uit. Het graan, waarmee we de broodjes bakken, wordt gemalen in de Zeeuwse windmolen. De garnalen worden in Oostende aan wal gebracht en dezelfde dag door ons thuis gepeld. Vlees, vis, groenten en fruit zoeken we bij kwekers zo dicht mogelijk bij huis.
-
Er zijn natuurlijk producten die we amper of niet in onze provincie aantreffen. Onze topwijnen worden door het Wijnhuis Douchy geselecteerd op de wijnkastelen, zeezout wordt in open lucht geschept in de Landes, De olijfolie is uit Spanje en saffraan uit het Midden-Oosten afkomstig.
-
Pas als we alle ingrediënten zo vers als mogelijk in huis hebben gaan wij je maaltijd bereiden!
----

 

•Welkom
•Eindejaars
•Aan huis
•Aan tafel 

ZEER LEKKER                aan tafel

De blokhut

Begin 2024 opent ons nieuw buitenrestaurant Zeer Lekker in Ichtegem met één gastentafel, waar twee tot tien mensen op zaterdagavond en zondagmiddag in de blokhut voor ons diner kunnen aanzitten.

De zaterdagavond serveren we daar "grilletjes", bereid op ons buitenvuur, met het aperitiefhapje van het huis; vervolgens gegrilde langoustines, gebakken eendenborstfilet, papillot van kabeljauw, lamskoteletjes, gebakken zalmfilet, varkenshaasje, in rozemarijn gemarineerde gebakken aardappelkwartjes met seizoensgroenten en tot slot gebakken ananas met vanille-ijs.                45 euro per persoon, dranken niet inbegrepen. 

De zondagmiddag verandert het menu elk seizoen. In de winter - tot en met 17 maart 2024 - kan u genieten van ons wintermenu. Als voorgerecht is er een overvolle Sint-Jcobsschelp of een rozijnentoastje met foie-gras en uiencompote op een groentenbedje. Als hoofdgerecht bieden we hertenragout ofwel vispannetje met kroketjes. Tot slot volgt de 'zoete zonde'.            45 euro per persoon, dranken niet inbegrepen.

De kapschuur

Op woensdagavond en zaterdagmiddag bieden we u vanaf 20 maart 2024 ook een kleine kaart aan in de beide kapschuren, waar telkens twee tot zes mensen kunnen aanzitten.

Gamba's (7 stuks) in looksaus geserveerd met stokbrood of frietjes - 20 euro

Garnaalkroket (2 stuks - artisanaal bereid) met een slaatje, brood of frietjes - 18 euro

Kaaskroket (2 stuks - artisanaal bereid) met een slaatje, brood of frietjes - 16 euro

Slaatje met geitenkaas en spek met brood - 16 euro

Slaatje met geitenkaas vegetarisch met brood - 16 euro

Spaghetti Bolognaise - 16 euro

Spaghetti Carbonara - 16 euro

Stoofvlees van varkenswangetjes met frietjes - 20 euro

Vol-au-vent van hoevekip met frietjes - 18 euro

Vol-au-veggie met frietjes - 16 euro

Wok met kip - 18 euro

Wok met scampi's - 18 euro

Wok met Atlantische zalm - 20 euro

Wok vegetarisch - 16 euro

Dessert (enkel bij een maaltijd): dame blanche of fruitcoupe - 8 euro

De vrijdagen en middagen

Bij de blokhut en de kapschuur horen natuurlijk ook de parasols en de bartafeltjes, zodat u bij mooi weer niet enkel onder de de kap, maar ook in de zon kan zitten. O ja, op vrijdagavond is het buitenrestaurant regelmatig ook open, maar dan houden wij een thema-avond. We bereiden de ene keer hutsepot, dan eens paling, al naargelang wij aan topverse seizoensproducten kunnen raken. Volg ons aanbod op deze website en de sociale media.

Van het begin van de lente tot het einde van de herfst kunnen de neerhofdieren gevoederd worden, tijdens onze openingsuren tot een uurtje voor zonsondergang, wanneer ze gaan slapen.

We werken enkel met dagverse producten

We dekken telkens maar drie tafels

DAAROM IS TIJDIG RESERVEREN ECHT NOODZAKELIJK

Dat kan op 0470-60.55.99 - info@zeerlekker.be - Facebook

ZEER LEKKER B.V. - KEIBERGSTRAAT 9 - 8480 ICHTEGEM

BTW: 0774.723.558 - BANK: BE57 7370 5768 5135