----

Wij zijn Veerle en Yvan: een kind van de zee en een kind van de polders. Wij bereiden in huis nagenoeg alles zelf en kleinschalig zoals onze ouders en onze grootouders dat voordeden.
-
Wij zoeken kieskeurig al onze ingrediënten dagvers op de markt, de veiling of de visveiling. De kruiden, die we meest gebruiken, kweken we zelf in onze kruidentuin. Zelfs het hout voor het houtvuur kiezen we secuur uit. Het graan, waarmee we de broodjes bakken, wordt gemalen in de Zeeuwse windmolen. De garnalen worden in Oostende aan wal gebracht en dezelfde dag door ons thuis gepeld. Vlees, vis, groenten en fruit zoeken we bij kwekers zo dicht mogelijk bij huis.
-
Er zijn natuurlijk producten die we amper of niet in onze provincie aantreffen. Onze topwijnen worden door het Wijnhuis Douchy geselecteerd op de wijnkastelen, zeezout wordt in open lucht geschept in de Landes, De olijfolie is uit Spanje en saffraan uit het Midden-Oosten afkomstig.
-
Pas als we alle ingrediënten zo vers als mogelijk in huis hebben gaan wij je maaltijd bereiden!
----

 

•Welkom
•Eindejaars
•Aan huis
•Aan tafel 

ZEER LEKKER             eindejaars

Van vrijdag 15 december 2023 tot en met zondag 14 januari 2024 bieden wij onze eindejaarsgerechten aan. We brengen die met veel plezier bij u thuis. Let wel: wij werken kleinschalig en aanvaarden maar die bestellingen die we zelf nog op en top kunnen verzorgen.

Zeevruchtenschotels, buffetten en paella

Zeer Lekker bereidt zeevruchtenschotels, vlees- en visbuffetten, Breugelschotels en paella. We bezorgen GRATIS aan huis in onze regio.                                                           zeevruchtenschotel: 60 euro/persoon, paella: 30 euro/persoon, visbuffet: 35 euro/persoon, vleesbuffet of Breugelschotel: 30 euro/persoon

Feestelijk TAPAS als aperitief

Sneetjes kortgebakken eendenborst, tortillapuntjes met filet van gevogelte, plukjes gerookte zalm met guacamole, gildas met stokbroodje, gedroogde ham, tomaat, peper, ansjovis en olijf, blokjes jonge en belegen kaas, gevulde Parijse champignons, gebakken gambastaartjes met knoflook, gehaktballetjes in veenbessensaus, assortiment dipgroenten en -sausjes, gemarineerd kippenboutje, wraps met Breydelham en kruidenkaas, toastjes met everpastei, krokantjes met huisbereide vissalade, eendenmousse, assortiment fruit.

tapas aperitief: 25 euro/persoon

TAPAS de hele feestavond door

Prikkers met meloen en geroosterde scampi, honingtomaatjes gevuld met garnaal, sneetjes kortgebakken eendenborst, plukjes gerookte zalm met guacamole, fruit, groene olijven met blokjes fetakaas, wraps met Breydelham en kruidenkaas, stokjes met kerstomaat en mozarella, toastjes met reepastei en uienconfijt, gebakken gambastaartjes met knoflook, terrine met zalm uit de Atlantische Oceaan, met eigen dooier gevulde eitjes, krokantjes met huisbereide vissalade, broodjes met Americain préparé, met roomkaas gevulde zoete paprika, glaasje mousse van wild, salamiroosjes en geitenkaasje, langoustinestaartjes, ingelegde hondshaaitjes, jonge en belegen kaas, assortiment dipgroenten en -sausjes.

tapas feestavond: 40 euro/persoon

Voorgerechten

Overlopende tomaat-garnaal op bedje van verse groenten          14 euro

Overvolle Sint-Jacobsschelpen          18 euro

Rozijnentoast met foie-gras en uiencompote op een groentenbedje          18 euro

Halve kreeft met groenten          20 euro

Artisanale kroketten (2 stuks per persoon – af te bakken - met gemengd slaatje)

Wildkroketten          14 euro

Garnaalkroketten          14 euro

Kaaskroketten          10 euro

Soepen

Tomatenroomsoep met gehaktballetjes          6 euro/liter

Champignonroomsoep          6 euro/liter

Kreeftensoep met zelf geplukt kreeftenvlees          10 euro/liter

Vissoep met kabeljauw, zalm en langoustines          10 euro/liter

Hoofdgerechten

Boeuf Bourguignon met aardappel          15 euro/persoon

Gestoomde zalm in hollandaise saus met artisanale kroketjes of aardappelpuree          20 euro/persoon

Hertenragout met af te bakken kroketjes          20 euro/persoon

Kabeljauwhaasje met verse vissaus          20 euro/persoon

Coq-au-vin met kroketjes          15 euro/persoon

Vispannetje met Oud Bruggekaas, broccoli, worteltjes en kroketjes          20 euro/persoon

Kalfstong in Madeirasaus          18 euro/persoon

Desserts

De ‘Zoete Zonde’ ons enig assortiment huisbereide desserts          12 euro /persoon

We werken enkel met dagverse producten

We leveren aan huis

DAAROM IS TIJDIG RESERVEREN ECHT NOODZAKELIJK

Dat kan op 0470-60.55.99 - info@zeerlekker.be - Facebook

ZEER LEKKER B.V. - KEIBERGSTRAAT 9 - 8480 ICHTEGEM

BTW: 0774.723.558 - BANK: BE57 7370 5768 5135